Відтепер одеські патрульні їздять на чергування, маючи при собі не лише зброю, кайданки та аптечку, а й іграшки.

Як передає "Думская" з посиланням на правоохоронців, копам іноді доводиться стикатися із ситуаціями, в яких фігурують налякані діти.

"Час від часу інспектори повертають в сім'ї неповнолітніх, які загубилися в місті. Непоодинокі й випадки, коли поліцейським доводиться заспокоювати малюків під час врегулювання сімейних конфліктів. У таких ситуаціях правоохоронцям потрібно налагоджувати довірчий діалог з дітьми", - розповіла керівник прес-служби УПП підполковник поліції Алла Марченко.

Зважаючи на це, поліція Одеси вирішила влаштувати благодійну акцію зі збору іграшок, аби в разі чого з їх допомогою розважати та заспокоювати дітей, котрі опинилися в складній ситуації.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Чимало жителів міста відгукнулися на заклик і передали правоохоронцям не лише куповані, а й зроблені власноруч іграшки.

"Тепер випрані і запаковані в пилонепроникні пакети іграшки будуть подорожувати в службових автомобілях і чекати нових маленьких господарів", - додала Марченко.

Такий цікавий досвід, без сумнівів, стане в пригоді і правоохоронцям з інших регіонів України.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", співробітники ДІБДР (Державна інспекція безпеки дорожнього руху) ЮВАО Москви втомилися боротися з постійними аваріями, тому зважилися влаштувати молебень у церкві, аби на дорогах поменшало ДТП.