У суботу, 8 серпня, на східну частину Китаю обрушився тайфун "Соуделор". В результаті стихії загинуло щонайменше дев'ять людей, ще троє вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на офіційні китайські ЗМІ.

В одному з районів міста Веньчжоу на сході Китаю за добу випало 645 мм опадів, що стало максимальним показником за останні 100 років.

Завдані стихією збитки, за попередніми даними, склали не менше 40 млн доларів. Тайфун залишив без світла більше 2 млн будинків.

Читайте також: У Китаї тайфун Чан-Хом затопив тисячі будинків

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше тайфун "Соуделор" накрив майже повністю східне узбережжя. Уряд евакуював понад 7 тисяч людей. Через стихійне лихо загинуло четверо осіб, один вважається зниклим та ще 30 отримали поранення. У Тайвані без електрики залишився майже весь схід країни.