Зловживання повареною сіллю може призвести до вкрай важких наслідків. Люди, які пересолюють їжу, ризикують отримати гіпертензію та нашкодити мікрофлорі кишечника.

Таких висновків дійшли вчені зі США, Бельгії та Німеччини в ході проведення численних досліджень.



Дослідивши біологічні відходи мишей, які харчувалися їжею з великою кількістю солі, експерти помітили скорочення бактерій Lactobacillus murinus. У тварин міг розвинутися аутоімунний енцефаломієліт і гіпертензія.

Крім того, було відмічено скорочення необхідних бактерії і у людей, які занадто часто вживають в їжу сіль. Аналіз показав, що у людей з великим пристрастю до кухонної солі частіше виявляється гіпертензія.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще


Нагадаємо, багатьох цікавить питання: чи є якась суттєва різниця між великою та дрібною сіллю? Яка з них корисніша? В цілому, великі кристали корисніші. Однак тільки у тому випадку, якщо це натуральна морська сіль.

Великі кристали кращі за дрібні тому, що в них залишається більше вологи після переробки. А значить - більше мікроелементів.

Дивіться, від який продуктів варто відмовитись, щоб бути здоровими

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", на початку зимового сезону кожен лікар радить частіше вживати фрукти, щоб компенсувати нестачу вітамінів і мінералів. До таких сезонних фруктів відносять хурму. Однак варто бути обережними з цим смаколиком, він підходить не всім.