СБУ домоглася арешту майна засновника Дельта Банку в рамках кримінального провадження, за яким банкіру може світити до 15 років в'язниці.

Шевченківський суд Києва заарештував рухоме і нерухоме майно українського банкіра Миколи Лагуна, який був основним власником фінустанови, визнаної неплатоспроможною в березні 2015 року - "Дельта Банку". НБУ ввів в банк тимчасову адміністрацію і в жовтні того ж року почав ліквідацію фінустанови.

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України ведуть розслідування проти керівників банку. Видання "Олігарх Медіа", посилаючись на рішення Шевченківського районного суду Києва, повідомляє, що під арешт потрапили дорогі авто банкіра: Bentley Continental GT, Porsche 996 Turbo і Range Rover. Також заарештовано квартири, будинок і земельні ділянки Лагуна площею в 6,34 гектара.

Арешт проведено за клопотанням СБУ, яка розслідує справу за фактами розтрати, привласнення та відмивання доходів в "Дельта Банку".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у жовтні суд відмовив захисту власника "Дельта банку" у скасуванні арешту, накладеного 30 березня 2016 року на його майно.