95 відсотків своєї території в Іраку та Сирії втратила "Ісламська держава" відтоді, як у 2014 році для боротьби з терористами була створена коаліція, котру підтримують США.

Про це заявив посол Вашингтона в міжнародній коаліції по боротьбі з "ІД" Бретт МакГурк, передає "Європейська правда".

Так званий транскордонний "халіфат", який терористи оголосили три роки тому, за розмірами приблизно дорівнював Великій Британії. Більшість цієї площі "Ісламська держава" втратила буквально за останні кілька місяців.

Внаслідок ряду успішних операцій коаліція та війська звільнили понад сім з половиною мільйонів людей від терористів "ІД". Що ж стосується самого угрупування, то його фінансування нині найнижче за всі часи існування.

Дивіться: Арсенал зброї бойовиків "ІД"

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ще в липні у бойовиків відбили Мосул, що був фактичною столицею "ІД" в Іраку. Згодом аналогічна доля спіткала й сирійське "гніздо" терористів, Ракку.

У листопаді "Ісламська держава" залишилася без свого третього великого оплоту. Визвольні війська вигнали терористів з міста Дейр-ез-Зор.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", американські війська взялися за бойовиків "ІД" у Сомалі, завдавши по ним авіаударів.