Незважаючи на постійне урізання бюджету на науку, українським вченим все-таки вдається рухатися вперед. У чомусь допомагає ентузіазм, в чомусь адресне фінансування та замовлення приватних компаній. У першій половині дев'яностих Київ був містом з найвищою концентрацією людей зайнятих у сфері науки на території всього СНД. Всі ці фактори в сукупності залишають українській науці шанси на майбутнє. Одним з підтверджень нашого потенціалу став договір про співпрацю в області дослідження Антарктики, укладений між Україною і Францією, повідомляє агентство Інформ-UA.

Французька сторона збирається долучити українських наукових діячів до проведення ряду досліджень на французьких антарктичних і субантарктичних станціях. За повідомленням МОН, такої домовленості досягли сьогодні представники української та французької сторони. Директор одного з департаментів МОН Дмитро Чеберкус розповів, що за цими проектами Україна планує почати з Францією двостороння співпраця в частині дослідження Антарктики. Завдяки такому рішенню наші вчені зможуть стати ближче до наукових досліджень на французьких станціях в Антарктиці. При цьому, проекти в яких братимуть участь українські науковці будуть не тільки короткостроковими, але і мати тривалий термін (до 1 року).


У свою чергу французи запропонували українським вченим співпрацю ще по ряду наукових проектів, а саме у сфері клімату, геології, живої природи, астрономії, сейсмології. Французська сторона також пообіцяла підтримку у публікаціях українських вчених за підсумками їх дослідницької діяльності в наукових виданнях країни. Саме це дозволить не тільки збільшити наукову публіцистику українських вчених, але і зробити антарктичну науку більш помітною для всіх світових вчених. Також українці і французи домовилися про проведення спільного наукового семінару, який проведуть навесні наступного року. Тема семінару буде оголошено трохи пізніше.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про наближення чоловічої вагітності