Глава української держави Петро Порошенко відвідав Маріупольський загін морської охорони Державної прикордонної служби. Там він взяв участь у проведенні ходових випробувань катери УМЗ-1000.

Про це повідомила прес-служба президента.

"Верховний головнокомандувач разом з начальником Генерального штабу Віктором Муженко, головою Держприкордонслужби Петром Цигикалом, заступником глави Адміністрації президента Валерієм Кондратюком і радником президента Віктором Назаренко піднявся на борт катера і здійснив вихід у відкрите море", - йдеться в повідомленні.

Кадр з місця

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби, генерал-майор Сергій Бідило і заступник командира загону, капітан першого рангу Микола Левицький також президенту продемонстрували зразки екіпірування та озброєння особового складу підрозділів морської охорони спецпризначення.

Кадр з місця

Були продемонстровані водолазне спорядження і техніка, яку використовують прикордонники, в тому числі в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Маріупольський загін морської охорони є правонаступником Керченського загону. Після анексії Криму Росією, за рішенням командира загону 28 лютого 2014 року, корабельно-катерного складу загону перейшов в Азовське морі - Бердянськ, а потім до Маріуполя, з метою не допустити захоплення кораблів і катерів загону.

1 квітня 2014 року загін був перейменований в Маріупольський загін Морської охорони, який увійшов до складу Східного регіонального управління.

Нагадаємо, директором Державного бюро розслідувань став глава юридичної фірми "Сектор права", екс-прокурор Пустомитівського району Львівської області, колишній заступник начальника Головного слідчого управління — начальник управління з розслідувань особливо важливих справ ГПУ Роман Труба.

Дивіться сюжет про поїздку

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", користувачі Facebook висміяли зовнішність народного депутата від "Самопомочи" Насіння Семенченко, який сильно поправилася.