Ідея сингулярності здавна привертала увагу футуристів. З недавнього часу у цієї ідеї з'явилася своя секта. Ентоні Левандовскі, який звинувачується в розкраданні технологій безпілотного таксі, організував релігійну течію "Шлях майбутнього". У своєму інтерв'ю журналу WIRED Левандовскі повідомив, що нова течія буде розширюватися аж до створення власної держави. Новий бог, за словами творця релігії, буде відчутний і спілкування з ним стане прозорим і зрозумілим.

Тригером для інженера стали розробки, за якими він спостерігав протягом своєї кар'єри: "Я бачив, як інструменти справляються з завданнями у багатьох областях краще, ніж експерти". Займаючись робототехнікою і алгоритмами, Левандовскі пізнав силу штучного інтелекту і оцінив його економічну користь. Засновник "Шляхи майбутнього" вважає, що після настання сингулярності, яку він називає "переходом", владу над планетою перейде від людини до ШІ. "Ми хочемо, щоб передача влади над планетою пройшла спокійно і мирно. І щоб той, хто прийде до влади, розумів, хто допомагав йому на шляху".

Інженер допускає, що його проект зачепить почуття віруючих. "Що б я не робив, це когось обов'язково засмутить. І церква не стане винятком. В якийсь момент, можливо, дійде до того, що „Шляху майбутнього“ знадобиться власна держава". У всіх цих планах Левандовскі не бачить нічого фантастичного. Більш того, він упевнений, що ШІ-божество очолить планету раніше, ніж людство відправиться на Марс. На цей коментар напевно буде що заперечити Ілону Маску.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про найтривожніши технічні прогнози

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще