У Бородянці Київської області всі ліфти, що знаходяться в підпорядкуванні житлово-експлуатаційної дільниці, платні. Жителям багатоповерхівок доводиться спеціальною карткою оплачувати свій проїзд у ліфті.

Хочеш користуватися ліфтом — плати. Ліфти в 12-х багатоповерхівках Бородянки стали платними. Якщо немає спеціальної картки і коштів на рахунку, то доведеться йти пішки.

Платних ліфтів у Бородянці 29. 27 з них — у відомстві житлового фонду, ще два належать Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку.

В одному з будинків окрему плату за ліфт ввели більше року тому. Жителі вже звикли носити спеціальні картки з собою, інакше на верхні поверхи не піднімешся.

За їх словами, 100 поїздок коштують 50 грн, тобто кожна поїздка обходиться 50 коп. Поповнюють такі картки в банку, але за послугу фінансова установа бере окрему плату.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ліфти, які не працювали понад 8 років, за гроші людей відновило приватне товариство. Тому мешканці багатоповерхівок, які давно втомилися ходити пішки, навіть зраділи альтернативу. Всі ліфти пройшли технічну експертизу і зараз у задовільному стані.

У селищній раді запевняють, що ціну за послугу не підвищували з 2011 року і найближчим часом не збираються. Тому сподіваються, що журналісти до них найближчим часом не будуть приходити.

Нагадаємо, жителі Київської області не знають, куди звертатися і що робити. У них в місті звичайні ліфти в житлових будинках вирішили зробити платними.

Дивіться сюжет про ліфти

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", інженери почали випробування "літаючих" ліфтів.