Введення системи Face ID в деяких гаджетів наробило чимало галасу. Розробники стверджують, що нововведення переслідує виключно цілі безпеки користувачів. Критики систему переконують громадськість у тому, що ідентифікація такого роду є механізмом неправомірного збору біометричних даних населення. На ринках вже з'явилися різноманітні маскуючі пристрої, які дозволяли б користувачам приховати свої обличчя. Тим не менш, і тим і іншим було б корисно розібратися в тому, як саме працює система. Інформаційне агентство 1NEWS опублікувала цікавий матеріал на цю тему.

Те, яким Face ID бачить наше обличчя в моменти сканування, разюче відрізняється від того, що нам показали на презентації. Інтерфейс дійсно створює свого роду маску, що складається з виступів і западин, сотень м'язів і мімічних зморшок, але виглядає вона далеко не так привабливо, як ми думали. Розробник Бред Дуайер зумів візуалізувати інформацію про наших обличчях, яку отримує Face ID, і опублікував її в Twitter. Перший ролик демонструє, як виглядає так званий "перший шар" маски, що оновлюється кожного разу, коли користувач підтверджує свою особистість паролем.

Оновлення, буквально представляє собою нашарування віртуальних масок один на одного, необхідно для контролю за змінами, що відбуваються з користувачем. Завдяки цьому інтерфейс не вимагає повторної реєстрації особи, якщо ви раптом вирішите змінити імідж і відростити хіпстерську бороду. Другий ролик показує, як виглядає "листкова" маска, що вийшла в результаті багаторазового сканування. Це означає, що Face ID не перезаписує одержувані дані кожен раз, коли відбувається зчитування, а просто послідовно накладає один шар за іншим протягом тривалого часу.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про дружбу смартфонів з любителями спиртного

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще