Російська делегація при ООН скористалась правом вето та заблокувала резолюцію Ради Безпеки про продовження мандата Спільного наслідкового механізму ООН і ОЗХЗ з розслідування застосування хімічної зброї в Сирії.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Питання на голосуванні щодо даної резолюції підняли американські представники у четвер, 16 листопада, в Нью-Йорку.

Однак Російська Федерація голосувала проти. Її також підтримала ще одна країна – Болівія.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами американських представників ООН, напередодні голосування Росія проігнорувала можливість обговорити даний пакет документів.

А от Україна резолюцію підтримала.

Резолюція ООН щодо розслідування хіматак в Сирії діяла до 16 листопада. Чи продовжать її, вирішить Радбез ООН.

Нагадаємо, розслідування вже дало перші результати. Як мінімум два випадки застосування хімічної зброї проти Сирії доведено. Відповідно до висновків експертів, ці атаки здійснював режим Башара Асада та терористичного угрупування ІДІЛ.

Росія, яка підтримує режим Асада, заявила в ООН, що незалежне міжнародне розслідування використовувало "дилетантcьку методологію".

Страшні наслідки хіматаки в Сирії

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Сирії вбили чергового російського найманця, який раніше примкнув до лав "ДНР" на Донбасі.