Дослідники з Йоркського університету виявили пряму залежність між результатами геймерів онлайн-ігор League of Legends і Dota 2 і показниками їх інтелекту.

Ігри League of Legends і Dota 2 відносяться до жанру MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). У них поєднуються елементи комп'ютерних рольових ігор і стратегій в реальному часі, і ці проекти стали навіть кіберспортивною дисципліною.

У першому етапі дослідження взяли участь 56 досвідчених гравців в League of Legends, їх середній вік склав 20,5 років. Учасники пройшли скорочену форму тесту інтелекту Векслера (WASI-II Matrix Subtest) і виконали три завдання для визначення рівня розвитку робочої пам'яті. Крім тестів, дослідники отримали статистику їх ігрових досягнень, що допомогло провести паралелі між цими показниками.

Також автори роботи порівняли показники інтелекту у ігроманів з їх досягненнями в іграх в жанрі шутер. Однак, залежність між IQ і якістю гри була виявлена тільки у MOBA.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Автори роботи вважають, що шутери вимагають від гравця в основному швидкості реакції і візуальної точності у визначенні мети. У MOBA гравцеві необхідно частіше покладатися на пам'ять і приймати стратегічні рішення, враховуючи вплив безлічі факторів. Схожу залежність між результатами і інтелектом раніше відзначали і у гравців в настільні ігри, що вимагають стратегічного мислення, наприклад шахи.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Антарктиду населя українцями.