Нелюди в овечій шкурі ошукали українських пенсіонерів, відібравши у них квартири. Шахраї під виглядом благодійних організацій підписували з самотніми українцями договір про утримання, а потім залишали стареньких ні з чим.

Про шахрайську схем повідомляє ТСН.

Псевдоблагодійники орудують переважно у великих містах, де їх ніхто не знає.

Про одного такого злочинця розповів голова Ради ветеранів Києва Микола Мартинов. За його словами, чоловік працював в раді 4 роки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Опришко Володимир Петрович потрапив до нашої організації ветеранів Києва таким чином. Він раніше працював у організації "Пенсіон", що займалась укладанням договорів довічного утримання", -розповів Мартинов.

За словами Мартинова, представник "Пенсіону" робив справжню облаву на самотніх киян.

Сам же працівник всі звинувачення називає безпідставними.

Згідно з розслідуванням журналістів, рядові члени ветеранських організацій отримують по 500 гривень за жертву-пенсіонера, голови районних організацій по дві тисячі доларів, ще 100 тисяч гривень на укладання договору довічного утримання і квартира "в подарунок". Мінімальний прибуток з однієї такої угоди – 350 тисяч гривень.

Одним із жертв виявився киянин Степан Сенько, який віддав квартиру за безцінь. За житло, яке у столиці коштує близько мільйона, пенсіонер отримав лише 80 тисяч гривень. І тепер чоловік змушений економити на всьому, спить на дошках та не має змоги нормально лікуватися. Це при тому, що у нього є онуки.

Засновники фонду "Єдність поколінь" та компанії "Гведдер", які очолює Опришко, виявилися справжніми квартирними магнатами.

На їх рахунку близько сотні квартир, які вони нібито отримали за договорами про довічне утримання літніх людей.

За оцінками, ця нерухомість коштує в сумі близько 80 мільйонів гривень.

Власне житло для українців може стати доступніше

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", шахраї дісталися до карт українців. Зловмисники обчищають банківські рахунки за новою схемою. Будьте обережні!