Намічений на 3 години ночі за Києвом 17 листопада запуск ракети-носія Falcon 9 з секретним вантажем на борту відклали.

Причиною такого рішення стали проблеми з однією з частин конструкції ракети.

"Ми вирішили зупинитися й уважно подивитися на дані з недавніх випробувань обтічників для іншого клієнта. Хоча ми зберегли можливість маневру на завтра, нам потрібен час для аналізу цих даних", - підкреслив представник SpaceX Джон Тейлор.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Ракета залишається на стартовому майданчику 39А на мисі Канаверал. Цілком можливо, запустять ракету в цю суботу, 18 листопада. За повідомленнями журналістів, секретний вантаж повинен бути відправлений у космос до 30 листопада.

За деякими даними, пуск ракети компанія SpaceX повинна здійснити за замовленням американського оборонного гіганта Northrop Grumman, одним з напрямів діяльності якого є авіація і космос. Місія отримала назву Zuma.

Усі спроби журналістів з'ясувати щось більш конкретне щодо Zuma успіхом майже не увінчалися. Відомо лише те, що космічні апарати не належать до Національного розвідувального бюро США. Вони будуть працювати на висоті близько 2 тисяч кілометрів над планетою, проте їх кількість поки невідома.

Раніше космічне агентство Маска, що двигун нового покоління для ракети Falcon-9 вибухнув під час випробувань. В результаті чого, запуск цієї ракети відклали на невизначений термін. Однак, Ілон Маск заявив, що компанія не планує змінювати графік запуск ракет.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Антарктиду населят українцями.