Нас вже не здивувати роботами, які можуть ходити, але як щодо роботів, які можуть зрівнятися за рівнем акробатичних трюків з професійними атлетами? Компанія Boston Dynamics в новому відеоролику показала оновленого гуманоидного робота Atlas, який тепер може розгортатися в стрибку, і навіть робити сальто.

Оцініть всі можливості робота з допомогою ролика:

Останнім часом Boston Dynamics, веде активну роботу над своїми проектами. Раніше на цьому тижні компанія показала поліпшену версію чотириногих роботів SpotMini, рухи яких стали більш плавними, схожими на "живі".

Не так давно робот Atlas, розроблений з допомогою DARPA і продемонстрований на DARPA Robotics Challenge 2015 року, справив враження на глядачів просто тому, що він міг ходити і підніматися по сходах без страховки. Після цього, компанія навчила його взаємодіяти з різними предметами в приміщенні, переміщати їх і складати, а також балансувати на одній нозі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У новому відеоролику компанії, робот стрибає на коробку, перестрибує через іншу коробку, потім стрибає на підлогу, а потім – на коробку в два рази вище, ніж перші дві. Це вже вражає, проте після цих стрибків робот підстрибує і розгортається прямо в повітрі на 180 градусів. цим робота можливості не обмежуються – в кінці Atlas продемонстрував високий стрибок, в якому він зміг виконати ідеальне сальто з приземленням на платформу, зберігаючи рівновагу і піднімаючи руки в тріумфі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Антерктиду населят українцями.