До Росії прилетів гість з космосу. В ніч з 16 на 17 листопада жителі Заполяр'я спостерігали в небі метеорит.

Політ небесного тіла вдалося зафіксувати очевидцям на камеру. Метеорит над Мурманської областю пронісся о 19:40 за місцевим часом. У кадр відеореєстратора потрапив яскраве світло від кулі, яка розрізає небо над Мончегорськ. Падає вона до горизонту, залишаючи за собою хвіст. Метеорит було видно лише сім секунд, а після декількох яскравих спалахів зник з поля зору.

Очевидці в соцмережах писали, що спостерігали рідкісне космічне явище в Оленєгорську, Нікелі, Заполярному, в Лопарському. Інші назвали відео фейковим, посилаючись на неправильну дату на реєстраторі та незвичайну траєкторію падання. Росіяни кажуть, що це могло бути наслідком військових навчань або спалахом від короткого замикання.

"Вчора над Мурманської областю можна було побачити падаючий метеорит. Судячи з яскравості боліда на другому відео, він пролітав десь над північною Фінляндією чи Норвегією", - вказали в соцмережах.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На 17 і 18 листопада припадає пік зорепаду Леоніди, а триває він з 6 по 30 листопада. Це один з найяскравіших і найсильніших метеорних потоків - в години "Ікс" в небі проносяться сотні метеоритів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в американському місті штату Арізона камери зафіксували барвисте падіння метеорита. Він засвітив все місто на кілька секунд, після чого перестав горіти.