У Києві давно планують будівництво четвертої гілки метро, ​​яка яка повинна була охопити житловий масив Троєщина. Але цей проект не почнуть будувати в найближчі три роки.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури з євроінтеграції і електронного урядування Віктор Довгань під час проведення Другого українського форуму Шовкового шляху. Він зазначив, що розширення покриття метро дуже важливо для столиці, але почати будівництво неможливо через декілька об'єктивних причин.

Головна з них - недобудований Подільсько-Воскресенський міст. На завершення робіт по ньому потрібно ще мінімум три роки, якщо вдасться домовитися про кредит з німецьким банком.

Не дозволяє почати будівництво нової гілки метро і висока вартість робіт. Проект оцінюється в 2 мільярди доларів.

"Ми не можемо залучати такі кошти, тому як у нас є обмеження Міжнародного валютного фонду, які складають $ 550 млн в рік", - уточнив Довгань, маючи на увазі кредитну квоту на інфраструктурні проекти в Україні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Заступник міністра сказав, що поки немає ніяких домовленостей щодо будівництва четвертої гілки метро в Києві.

Киянам побудують нову гілку метро

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, комунальне підприємство "Київський метрополітен" визначилося з пріоритетними напрямками розвитку підземного громадського транспорту.