В ефірі одного з українських каналів журналіст Дмитро Гордон вступив у перепалку колишнім народним депутатом від ВО "Свобода" Іриною Фаріон.

Суперечка виникла через мовне питання. На думку Фаріон, кожен громадянин України повинен розмовляти українською мовою. Той, хто не буде використовувати мову в повсякденному житті не повинен в країні отримувати освіти і роботу.

При цьому політик весь час посилалася на 10 статтю Конституції України. На її думку, всі хто не розмовляє українською мовою, порушують закон.

"Мова - це не щось зі сфери смаків, це - категорія влади. Чия мова - того й влада! Українська держава стане незалежною тільки тоді, коли українська мова буде переважати на кожному кроці! Робити це потрібно жорстко і безапеляційно: роботу не дати, освіта не дати - і заспівають відразу ж на наступний день! Якщо ти живеш на цій землі, якого біса, ти не говориш на її мові?", - сказала Фаріон.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У відповідь Дмитро Гордон запитав у політика, вона психічно хвора або агент Кремля? На що Фаріон істерично розсміялася. Крім того, він запропонував Фаріон пройти допит на детекторі брехні щодо співпраці з Кремлем. Вона погодилася.

Суперечка Фаріон і Гордона

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що екс-народний депутат ВО "Свобода" Ірина Фаріон порівняла масове вивчення англійської мови в Україні з алкоголізмом. На думку екс-нардепа, сьома стаття в прийнятому Верховною Радою законі "Про освіту" закріплює "гибридность мислення" і заперечує український характер освіти. Це, вважає Фаріон, є загрозою для українців.