Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прокоментував анонсований обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. "Процес пішов. Або ми вже звикли, що керівники на будь-якому рівні можуть давати обіцянки подібного роду, а потім їх не стримувати? Все було обставлено так, щоб показати початок одного з етапів звільнення після тривалої перерви. Думаю, що обмін по заявленим цифрам відбудеться , якщо не втрутиться якийсь подразник з української чи іншої сторони", - сказав Рубан в коментарі InfoResist.

Те, що президент Росії В. Путін неодноразово наголошував, що Медведчук є ініціатором процесу обміну полоненими, експерт вважає позитивним піаром. "Позитивний піар для Медведчука. Путін і Україна - це для зовнішнього ринку, для світової громадськості, це другий поспіль миротворчий крок російського президента. Перший - це ініціатива ООН, яка вже знайшла масу відгуків і, наскільки можна вірити пресі, Волкер запропонував Україні навіть не піднімати свою ініціативу, свою резолюцію і другий крок обмін полоненими", - сказав керівник" Офіцерського корпусу ".

При цьому позицію віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко з обміну полоненими він назвав "подразником, який не бачить плюсів". "Є мінуси і є плюси. Геращенко вже прокоментувала російську ініціативу по ООН. І на яких позиціях вона тепер після заяви Волкера? Говоріть, але тримайте при собі свою ініціативу. Дивна позиція Геращенко як офіційного парламентера з військовополоненим, досить дивна. Їй би проаналізувати" , - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За його словами, відмова Геращенко включати в обмін вбивць "Небесної сотні", можна вважати "неправильним патріотизмом". "Тобто наших полонених ми не будемо повертати, тому що комусь хочеться в вишиванці і в шароварах, використовуючи неправильний патріотизм, хочеться танцювати. Вони надягли вишиванку-шаровари і танцюють, а наших повертати не будемо? Чи згодні матері? Це не обдумана позиція , це емоційне висловлювання Геращенко. Я б закликав Геращенко звернутися до досвіду Ізраїлю. Якщо вона не здатна приймати такі речі, виправдовувати або не виправдовує, то їй не місце в процесі звільнення людей", - додав Рубан.

У свою чергу прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мірончік зазначив, що заяви українських політиків не завжди адекватні. "Їх "викривальні" одкровення і підрахунок "ножів в спину" адресовані українській аудиторії і є черговою спробою привернути до себе увагу. Але коли за цим ідуть заклики створювати "серйозні диверсійно-розвідувальні групи" і "проводити диверсії" на території Білорусі, це вже за межею політичного піару. Тут потрібна увага або лікарів, або правоохоронних органів. А краще - і тих, і інших", - заявив Мірончік. Також він закликав Україну дати "підбурювання до тероризму" політичну і навіть правову оцінку.