У центрі Києва помітили кілька пожежних машин. З внутрішнього двору будівлі Національного банку України здіймається білий дим.

Про це повідомляє ASN. Дим валив з балкона, який знаходиться у дворі. На місце події прибуло кілька пожежних машин. Бригади рятувальників оперативно зреагували на виклик, а поряд з НБУ зібрався великий натовп людей, щоб подивитись на пожежу.

Але згодом з'ясувалось, що насправді загоряння не було. Співробітники ДСНС розповіли, що рятувальники проводили навчання.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Бригади пожежників перевіряли, як швидко вони впораються з гасінням, якщо надзвичайна подія все ж станеться у будівлі НБУ. Представники надзвичайної служби запевнили, що протягом п’яти хвилин, які відведені їм для прибуття, вклалися. Охорона НБУ пояснила, дим з балкона пустили спеціально, щоб створити велику реалістичність подій.

В редакцію "Знай.ua", звернулась прес-служба НБУ з проханням уточнити, що вранці 17 листопада проводить навчання з пожежної безпеки. План передбачав,що на горищі будівлі центрального офісу НБУ було виявлено осередок пожежі, який не вдається погасити власними силами.

Для цього залучили пожежно-рятувальні підрозділи. На учбовий виклик приїхало вісім пожежних машин. Уже за годину від початку навчання завершили. При цьому, робота Системи електронних платежів Нацбанку, а також систем, що забезпечують безперервність роботи банківської системи, не переривалася, вони надалі працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, у столиці зайнялась багатоповерхівка на Лісовому проспекті. Масштабна пожежа залишила кількох господарів без даху над головою. Зі слів свідків, чоловік, імовірно власник квартири, намагався самостійно евакуюватися з балкона.