В України запровадили оновлені правила дорожнього руху. Зміни, внесені постановою Кабміну, стосуються у першу чергу машин, які рухаються по колу.

Мова йде про пункт 16.12: "Перевага в русі на нерегульованих перехрестях, де організовано круговий рух і які позначені дорожнім знаком" та 4.10 "Круговий рух",що надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу".

Відомо, що подібна система проїзду діє у більшості європейських країн, а тепер будуть і в Законі України "Про дорожній рух", що набув чинності наприкінці квітня поточного року. Згідно нормам, дається не більше місяця на приведення ПДР у відповідність, але раніше, ніж за півроку, цього поки не очікують.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У нових правил визначений також порядок в’їзду на кругові перехрестя:

"Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч", - значиться у пункті 10.5.

Дивіться: Обов´язки і права водіїв (лекція з ПДР України)

Як повідомляв портал "Знай.ua", штрафи за нерозмитнені авто сягнули критичної позначки.