Російська Федерація фактично прагне створити нові кордони з Україною. Окупанти зазначають, що кордон повинен проходити по лінії зіткнення на Донбасі.

Про це повідомив колишній президент, нині представник України в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.



За словами Кучми, в результаті переговорів помічника президента РФ Владислава Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером в Белграді, Росія запропонувала розмістити миротворців ООН на лінії зіткнення на сході України, а не на держкордоні.

"Головна позиція українська повинна бути незмінна: миротворчі війська повинні бути присутніми на всій території України, включаючи російсько-український кордон! А то, що пропонує Росія на лінії зіткнення, - це зробити новий кордон з Україною і зробити щось на кшталт Придністров'я, знову заморожений конфлікт. Але це буде щось набагато гірше Придністров'я, бо у Придністров'я немає кордонів з Росією. А тут 420 кілометрів кордону, які ми не контролюємо взагалі - що це буде?", - говорить український представник.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Кучма додав, що на сьогоднішній день він не бачить перспектив у вирішення конфлікту з Росією. Він упевнений, що такими кроками досягти миру на сході не вдасться.



Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Білорусь заявила, що готова втрутитись у війну в Україні. Лукашенко запропонував відправити на Донбас своїх миротворців.