Часи шокової терапії в психіатрії, здається, пішли в минуле. Однак ідея впливу на мозок людини за допомогою електростимуляції продовжує жити. Сьогодні вже не проводяться нелюдські досліди над людьми, що призводять до втрати пам'яті та запуску становлення особистості з чистого аркуша. Виявилося, що методика може бути використана в цілком гуманних цілях, наприклад для допомоги подолання опійної залежності. Як повідомляє портал Engadget, управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило застосування портативного пристрою, який знижує наслідки абстинентного синдрому після застосування опіатів.

Посилаючи електромагнітні імпульси в мозок, воно знижує тремор, тривожність і біль у суглобах і м'язах. Вчені розробляли пристрій у спробі допомогти людям, які намагаються позбутися від залежності. Абстинентний синдром або ломка — серйозний бар'єр перед звільненням від наркотичної залежності. Пристрій кріпиться за вухом і після запуску починає впливати на окремі ділянки мозку за допомогою спеціальної технології електростимуляції.

Пристрій NSS-2 Вridge став першим подібним гаджетом, схвалений FDA для використання та продажі. Причиною стало схвалення клінічної дослідження на 73 пацієнтів. В найгіршому випадку пристрій забезпечував покращення стану хворого на 31% за півгодини використання. З іншого боку була виявлена нешкідливість технології, що в сумі дозволило агентству видати дозвіл на її продаж і використання.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про каральну медицину в Криму