Перу не втомлюється дивувати дослідників своїми таємницями. Раніше в цій високогірній країні знаходили поховання скелетів, що нагадують останки представників інопланетних цивілізацій. І ось тепер археологи виявили ще одне дуже загадкове поховання. Проблема полягає в тому, що більшість кістяків має сліди серйозних травм. Вчені припускають, що це можуть бути сліди від ударів камінням. Як повідомляють російські ЗМІ, знайдена братська могила може бути ключем до кривавих ритуалів, які здійснювалися в цих місцях.

На перуанському нагір'ї Пакопампа в Південній Америці виявили поховання людей з травмами різної тяжкості. Багато хто загинув від ударів по голові. Похованню 3 тис років. Археологи припускають, що люди померли від ритуального забивання камінням. Удари повторюються.

"Враховуючи археологічний контекст (останки були вилучені з місць церемоніальних практик), так само як і розподіл травм серед обох статей і відсутність захисних споруд, цілком ймовірно, що саме ритуали, а не війна або напад були причинами травм", — вважають фахівці. У деяких випадках побої лікували. Можливо, смерть не була метою ритуалу. Еліта племені могла співвідносити себе з хижими тваринами. Кидала в людей каміння, щоб довести могутність.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про слід, залишенний чумою в геномі європейських жінок

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще