Ніяких 1,15 млрд доларів колишнього президента України Віктора Януковича на рахунках "Ощадбанку" немає і ніколи не було.

Про це заявив адвокат екс-глави держави Віталій Сердюк, повідомила прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex.

За його словами, інформація, поширена главою правління "Ощадбанку" Андрієм Пишним, абсолютно не відповідає дійсності.

"На вимогу суду банк надав відомості, що по станом на 10 листопада 2016 року на рахунках Віктора Януковича знаходилися грошові кошти в сумі 31 047 676,73 грн та 87 674,04 доларів. Тобто ніяких 1,15 млрд доларів там не було і немає. Недостовірна інформація, поширена Андрієм Пишним, повністю спростована", - заявив захисник екс-президента-втікача.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Сердюк переконаний, що посадовці фінансової установи через службове підроблення надали Печерському суду Києва завідомо неправдиву інформацію про існування певного доручення з боку Януковича щодо розміщення в "Ощадбанку" коштів і цінних паперів.

Якщо банк не оприлюднить доручення, про яке йде мова, захист Януковича збирається почати процедуру залучення "Ощадбанку" до кримінальної відповідальності за статтею про службову підробку.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що з рахунків фінустанови зовсім "несподівано" зникли більш ніж три мільярди гривень у національній та іноземній валюті, які належали компанії Quickpace Limited. Її пов'язують зі скандальним нардепом-втікачем Олександром Онищенком