Згідно зі статистикою, кожна десята дитина на Землі народжується раніше терміну. Таким дітям дали назву – торопыжки. В честь них 17 листопада весь світ відзначає Міжнародний день недоношених дітей.

Про це пише "Оглядач".

Тетяна Константинова поділилася історією, дзвінкою болем і непередаваним щастям. Її досвід допоможе всім батькам.

"Моїй дитині було важко дихати, його довгий час не могли зняти з апарату. Знімали — і він переставав дихати. Йому робили переливання крові — сам він не справлявся. Я молилася весь час", - розповіла одна з мам.

За словами жінки, вагітність проходила чудово. Майбутня мама працювала, займалася спортом, танцями, відвідувала театри, вела дуже активний спосіб життя. За весь час у неї не було ні токсикозу, ні патологій. Однак, у квітні 2012 року трапилися передчасні пологи, на 27 тижні гестаційного терміну.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За тиждень до пологів почався тонус і її поклали в лікарню на збереження. Але лікарі сказали, що потекли води, і процес незворотній – жінка скоро народить.

Незабаром народився Микита вагою 920 г і зростом 33 див. Вона молилася щодня і просила зберегти його на благо всім. Хлопчик народився на велике свято Пасхи в 6 ранку. Лікарі, акушери, священики сказали, що він буде жити, так як благословенний Господом Богом.

Він не міг самостійно дихати, так як його легені не розкрилися і його підключили до апарату штучного вентиляції легенів.

За весь час я дозволила собі один раз заплакати. Це був момент, коли я поїхала з пологового будинку без малюка. Я їхала в машині, а сльози градом котилися по всьому тілу. Мені дозволяли тільки раз в день приїжджати в реанімацію і привозити молочко.

Через тиждень сина перевели в клінічну лікарню у відділення реанімації, де провели цілий місяць під невсипущим контролем і опікою лікарів і медсестер.

Пологи відбулися 15 квітня 2012 року, а 23 червня, коли дитина набрав необхідні 2 кг, їх виписали.

Рік сім'я спостерігалася у всіх лікарів, які не виявили жодної патології. Хлопчик пішов, почав говорити, розвиватися швидше дітей, народжених в строк.

У 5 років він говорить англійською мовою, читає, відвідує секції айкідо, театральну студію, катається на коні, займається вокалом, ходить на плавання. Зараз він важить 24 кг, а був... 33 см і 920 гр.

Фотографія хлопчика

Нагадаємо, Польща виставила Україні ряд питань, які слід вирішити, оскільки країна багато допомагає, а тому може і вимагати.

Крім того, засновник американської компанії Tesla Ілон Маск презентував свою новинку – вантажівка Tesla Semi.

Дивіться сюжет про дітей

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", одкровення вмираючого масона вразило світ.