Росія, у якої своїх проблем купа і ще трошки, не припиняє моніторити ситуацію не тільки на сході України, а й не залишає поза увагою нові законопроекти нашої влади. Деякі з них викликають за поребриком шквал обурень.

Так, наприклад, сталося із законопроектом "Про статус ветеранів", згідно з новими правками до якого з тексту закону повністю видаляється будь-яка згадка про Велику Вітчизняну війну, яке тепер замінюється терміном "Друга світова війна".

В МЗС РФ відреагували на правки гнівним коментарем, опублікованим на сайті відомства, і назвали рішення "кричущим проявом політики київської влади, спрямованої на насильницьке стирання історичного минулого своєї власної країни", приплівши сюди також декомунізацію та заборону георгіївських стрічок.

Немало обурило російських дипломатів і те, що нове законодавство прирівнює ветеранів, героїв Великої Вітчизняної війни, до учасників Майдану.

Дивіться: Нове законодавство прирівнює учасників бойових дій до учасників Майдану

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Все це є образою пам'яті загиблих під час Великої Вітчизняної війни, які захищали свою Батьківщину, свої будинки і сім'ї, а також неповагою до нині живих ветеранів. Забувати про те, що Велика Вітчизняна війна була одночасно однією з найтрагічніших, а також найбільш героїчних сторінок історії цілого ряду народів, що проживали в Радянському Союзі, які воювали пліч-о-пліч і віддали життя заради нащадків - це прояв величезної неповаги до предків і своєї історії", - заявили в зовнішньополітичному відомстві РФ.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Сейм Латвії у другому читанні схвалив законопроект, відповідно до якого статус учасника Другої світової війни отримають ветерани, які воювали по обидва боки фронту, в тому числі на боці нацистської Германії.