Прокуратура №2 в місті Київ висунула підозріння за фактом підготовки до скоєння терористичного акту двом жителям Закарпаття, яких правоохоронні органи затримали поблизу столичного ТЦ "Аладдін" з 6,5 кг вибухівки та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з інформацією, 17 листопада 2017 року Дарницький районний суд міста Києва задовольнив клопотання місцевої прокуратури про обрання підозрюваним у рамках даної кримінальної справи запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права на заставу.

"Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 14 - готування до злочину, а також ч. 2 ст. 258 - терористичний акт - за КК України", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що двох чоловіків зловили з вибухівкою біля торгового центру в Дарницькому районі Києва. Затриманими виявилися мешканці Мукачева Закарпатської області 27 і 26 років.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, ГПУ порушила кримінальну справу проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірного розголошення даних слідства.

Директор НАБУ інкримінують розголошення даних, що становлять державну таємницю, покарання за що, залежно від тяжкості заподіяних наслідків, передбачає позбавлення волі на строк 2-5 або 5-8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, ГПУ порушила кримінальне провадження на підставі опублікованої в Інтернеті аудіозапису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Дивіться сюжет про затриманих

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", президента віднесло у відкрите море.