Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) заявили, що причина смертельної пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, включений кип'ятильник в одній з кімнат вихователів.

Про це написав радник глави ГУ Нацполиции в Одеській області Руслан Форостяк у Facebook.

За його словами, 17 листопада опублікували технічний акт з висновками причини займання.

"Згідно йому, пожежа сталася через забутого і включеного звичайного дешевого кип'ятильника в одній з кімнат, де жив вихователь", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє "Таймер", дослідження технічної причини виникнення пожежі підписав начальник дослідно-випробувальної лабораторії ДСНС України в Одеській області, підполковник служби цивільного захисту Панкратов.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

За інформацією експертизи, пожежа почалася в житловому приміщенні кімнати № 4 на першому поверсі корпусу № 5, в тому місці, де стояла тумбочка. У цій кімнаті жила художній керівник танцювального ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова.

В тексті дослідження відзначено, що Єгорова виходила зі своєї кімнати, а потім, вже повертаючись, побачила в альтанці біля будівлі вожатих і представника адміністрації "Вікторії" і приєдналася до них. Після розмов в альтанці вона, нарешті, пішла до себе і побачила вогонь у вікнах своєї кімнати.

"Простіше кажучи, причиною пожежі став забутий художнім керівником "Аделі" кип'ятильник. За чутками, Єгорова забула його, бо поспішала на вечірню планірку керівництва табору, що і призвело до пожежі, в якій загинули три дівчинки", - пише видання.

Нагадаємо, в центрі Києва помітили кілька пожежних машин. З внутрішнього двору будівлі Національного банку України піднімається білий дим.

Крім того, загинув 27-річний чоловік, який декілька місяців тому повернувся із зони АТО. Тіло виявили в кімнаті, де розірвалася граната, спровокувавши пожежа.

Дивіться сюжет про пожежу

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в мережі показали, хто з політиків любить покурити в громадському місці.