На закордонних рахунках родичів колишнього регіонала Олександра Єфремова знаходяться 33 мільйони швейцарських франків, що у разі зміни запобіжного заходу дозволить йому виїхати з країни та ухилитися від слідства.

Про це заявив прокурор під час розгляду справи Єфремова в Старобільському районному суді Луганської області.

"Під час досудового розслідування встановлено, що у невістки і сина Єфремова Олександра Сергійовича на банківських рахунках, які оформлені на іноземне підприємство в Швейцарській конфедерації, знаходяться 33 мільйони швейцарських франків. Це дозволяє йому виїхати за кордон і ухилитися від слідства, а також дає можливість тиснути на свідків і погрожувати їм ", - підкреслив він.

На думку звинувачення, ці кошти мають незаконне походження.

У свою чергу сторона захисту заявила, що прокурор не дав жодного доказу існування цих грошей, що є порушенням закону. На думку адвокатів Єфремова, гроші, є вони чи ні, не мають жодного відношення до справи, яка розглядається в суді.


В результаті суд прийняв рішення, задовольнити клопотання ГПУ та продовжити утримувати під вартою до 15 січня 2018 року.

" Суд вважає за необхідне продовжити запобіжний захід Єфремову О.С. у вигляді утримання під вартою на 60 діб до 15 січня включно ", - сказав головуючий суддя Олександр Пелих.

Суд вирішив, що Єфремов, перебуваючи на волі, може переховуватися від слідства і загрожувати свідкам.