Польща переконує інші країни Європейського Союзу відмовитися від поставок природного газу з Росії.

Варшава закликала Хорватію побудувати газовий термінал в Адріатиці, який міг би забезпечити ту частину Європи газом з інших держав світу. Про це в ефірі "Польського радіо" заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

"Ми хочемо завершити в 2022 році російський контракт. Більш того, ми закликаємо інші країни, наприклад Хорватію, щоб вона теж побудувала газовий термінал в Адріатиці, який міг би забезпечити цю частину Європи газом з інших держав світу", - заявив Ващиковський.

За інформацією польських ЗМІ, в природному газі міститься занадто багато води, і у оператора трубопроводу немає обладнання для його видалення.

В даний час Польща залежить від російського газу приблизно на 40% . Ще третина блакитного палива надходить з внутрішніх джерел і 20% - з Центральної Азії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський Газпром опинився у скрутному фінансовому становищі. Компанія вперше за 19 років отримала чистий збиток, замість фантастичних доходів. Останній раз газовий монополіст стикався з такими проблемами у 1998 році, коли Росія оголосила дефолт.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще