Український уряд висунув пропозицію щодо легалізації автомобілів з європейськими номерами. Відповідні норми передбачаються проектом закону №7286 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху".

Про це повідомляє UBR.ua.

У прикінцевих положеннях до проекту закону Кабінет міністрів пропонує зобов'язати всіх власників закордонних номерів пройти держреєстрацію протягом 10 робочих днів після перетину українського кордону.

Вимога пошириться на всі авто, що тимчасово ввозяться на митну територію України більш ніж на 90 днів.

Втім, сам порядок реєстрації, а також суми мит і зборів, які можуть стягуватися з користувача "литовця", поки невідомі. Якщо законопроект буде проголосований в Раді, уряд має розробити правила протягом 3-х місяців.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з припущеннями, норма випадково потрапила в законопроект "про безпеку руху". Адже зараз довести причетність "бляховода", який втік з місця ДТП, вкрай складно.

Нагадаємо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

Директору НАБУ інкримінують розголошення даних, що становлять державну таємницю, покарання за що, залежно від тяжкості заподіяних наслідків, передбачає позбавлення волі на строк 2-5 або 5-8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, третій слідчий експеримент у справі харківської трагедії провели за участю другого підозрюваного Геннадія Дронова.

Дивіться сюжет про авто

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", винуватець харківської трагедії втік в "ДНР".