Поки аналітики розмірковують, чому є Україна опинилася в п’ятірці лідерів світі за рівнем смертності, фахівці визначили найпоширеніші причини, що зводять співвітчизників у могилу раніше часу.

Як передають "Факти", лідером у цьому списку є серцево-судинні захворювання та хвороби системи кровообігу. Від останніх тільки в минулому році померли 392 тисячі людей.

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, серед зареєстрованих у країні смертей майже кожна друга – від ішемічної хвороби серця. Три роки тому Україна займала друге місце у світі за цим трагічним показником.

Другою за поширенністю причиною смерті є інсульт. Він провокує приблизно 17% фатальних наслідків, а це – приблизно сто тисяч людей у рік.

Рак залишається величезною проблемою українців і постійно забирає тисячі життів. Минулоріч від нього померли 79 тисяч осіб, а це - 13% від загальної кількості зареєстрованих смертей. Щорічно злоякісні новоутворення діагностують у ста тисяч громадян.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Дивіться: Населення України за півроку скоротилося на 100 тисяч

На четвертому місці, як не дивно, опинилися самогубства. В Україні рівень суїцидів у 2016 році становив близько 17 смертей на тисячу чоловік. У світі цей показник - 10 суїцидів на тисячу.

Смертність на дорозі внаслідок ДТП замикає п’ятірку антирейтингу. За останні шість рокі в Україні зафіксували близько 170 тисяч автомобільних аварій на дорозі, в результаті яких загинули 26,5 тисяч осіб.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", не менше тривоги викликає і ситуація із захворюваністю українців на туберкульоз.