Американська інженерна компанія Boston Dynamics показала нові можливості своєї високотехнологічної розробки – двоногого робота під назвою Atlas. Мережу вразило, те як він бездоганно та граціозно виконує сальто.

Відео з випробувань робота розмістили у Youtube. Atlas навчився добре тримати рівновагу та долати різні перешкоди на шляху, перестрибуючи їх. Завершилась демонстрація його можливостей ефектним сальто назад. Техніці виконання може позаздрити навіть досвідчений атлет.

Користувачі оцінили вміння робота і натякнули, що з такими темпами розвитку робототехніки світу вже невдовзі може загрожувати "повстання машин". Інші вважають, що скоро на Олімпійських іграх змагатимуться не лише люди. Для роботів можливо створять спеціальний спортивний турнір.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Нічого особливого, просто двоногий робот Атлас від Boston Dynamics тепер вміє робити сальто назад. Коротше, з'являться нормальні акумулятори - і хана всім людям", - пишуть у мережі.

Американська компанія Boston Dynamics вже давно працює над розробкою роботів. Вона спочатку створила чотириногого дроїда, який мав використовуватися армією для транспортування вантажів. Згодом з'явився й двоногий робот Atlas.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, компанія Boston Dynamics, яка належить японському телекомунікаційному та технологічному гіганту SoftBank, опублікувала коротке відео з новою, більш покращеною версією робота SpotMini.