У планах Північної Кореї, попри всі побоювання експертів, немає мети знищення людства за допомогою водневої бомби. Якщо детально проаналізувати ракетну програму КНДР, то можна зробити єдиний висновок: Кім Чен Ин обрав тактику орієнтуватися на більш серйозних гравців міжнародної арени.

Відповідну думку в коментарі "Обозревателю" висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата.

Він запевнив, що на даний час Північна Корея – всього лише гвинтик у великий системі, але аж ніяк не найбільша загроза для цивілізації.

"…маріонеткова держава, яка підтримується більш сильними державами - перш за все, Китаєм і Росією. Вони не можуть нічого робити самостійно. Це чергова гра серйозних гравців проти США, а лідер КНДР виступає в якості нападника цієї команди", - пояснив колишній генерал-полковник.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Екс-заступник міністра оборони заспокоює: нічого серйозного найближчим часом не відбудеться, бо якщо КНДР все ж ризикне перейти межу, то це закінчиться повним крахом: гучні політичні заяви робити значно легше, ніж реально оцінювати власні можливості.

Але всім країнам варто бути напоготові – ніхто не застрахований від безвідповідальності інших світових лідерів.

Слід відзначити, що кілька останніх років навколо активних розробок ядерної зброї та балістичних ракет у КНДР виникало чимало конфліктів.

Зокрема, востаннє про небезпеку заговорили в ОНН ще 28-29 липня, коли після чергових випробовувань запровадили санкції: заборону експорту вугілля, заліза, руди, свинцю, а також морепродуктів. У відповідь на це північнокорейська влада пригрозила всьому світу "фізичними діями", доволі прозоро натякаючи на суперечності із Вашингтоном.

Президент США Дональд Трамп теж не залишився у боргу, пообіцявши за потреби вирішити питання воєнним шляхом.

Дивіться: ядерні випробовування у КНДР

Як повідомляв портал "Знай.ua", північнокорейська інформаційна агенція "засудила" президента США Дональда Трампа до страти.