Україна може розраховувати на отримання летальної зброї від США тільки у тому випадку, якщо виконає найближчим часом основні умови іноземних партнерів. Інакше, існує ризик, що Захід просто відмовиться від ідеї допомагати у збільшенні ресурсів ЗСУ.

Таку позицію озвучив сенатор-республіканець Роб Портман. Він зазначив, що мова йде про прогрес у ключових реформах українського оборонного сектору, а також невідкладного запровадження системи цивільного контролю за військовими. Тим більше, законопроект про озброєння вже давно готовий, і в ньому всі ці пункти чітко прописані.

У першу чергу Америка має намір зміцнити захист України у морському просторі, надати повітряні радари, мінне, протимінне, прибережне та берегове обладнання.

Не забули й про лікування та реабілітацію наших ветеранів АТО – вони також можуть сподіватися на повне покриття витрат на медичні послуги з боку США.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Але знову ж таки – справа тепер виключно за українським урядом. Якщо умови щодо реформ не виконуються, що армії доведеться обмежуватися тими ресурсами, які вже існують. Тобто і далі сподіватися на допомогу волонтерів та користуватися переважно зброєю радянського зразка, що нерідко бачимо на передовій.

"…якщо російська агресія на сході України продовжиться і якщо Росія продовжить використовувати технології гібридної війни, такі як пропаганда та дезінформація, для США та НАТО дуже важливо надавати постійну економічну, політичну та військову підтримку, щоб Україна забезпечила своє демократичне майбутнє. Незалежна Україна є ключовим елементом не тільки Східної Європи, але зачіпає і ширші інтереси США в регіоні та поза ним", - пояснив Портман.

Дивіться: Летальна зброя для України - дипломатичний козир США?

Як повідомляв портал "Знай.ua", американський конгрес виділив солідну суму на озброєння української армії.