На Закарпатті суд обрав запобіжний захід екс-начальнику Берегівського відділу Госгеокадастра Еріці Шинкевич, яка підозрюється у створенні "приватного кордону" між Україною та Угорщиною. Її відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляється в сюжеті "ТСН". Мова йде про незаконну приватизацію 140 землі поряд з лінією кордону. По цьому коридору переправляли сигарети, наркотики і нелегальних мігрантів. Віддавати землю прикордонної смуги в приватні руки категорично заборонено, однак саме такі наділи оформила в приватну власність Шинкевич. Її затримали під час спецоперації в Закарпатті напередодні і звинуватили у знищенні і спотворенні документів, а також у примусі свідків до помилкових показань. Суддя у справі взяв самовідвід, бо побачив серед фігурантів прізвище свого сина. Сама ж Шинкевич провину заперечує.

"Ніяких документів ні в обласному управлінні земельних ресурсів, ні в районному управлінні земельних ресурсів немає про те, що ці землі належать до земель оборони. У наші обов'язки не входить те, щоб виїжджати на місце", - говорить підозрювана.

Прокуратура просила тримати затриману під вартою й встановити заставу у розмірі 500 тисяч гривень. Але її суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В ході операції обшуки проводились у будинках трьох чинних працівників Берегівського відділу Держгеокадастру. Але нікого з них не затримали. Державний кадастровий реєстратор у Берегівському районі Гліб Борисов стверджує, що слідчі зацікавилися не тими людьми. Землю, за його словами, виділяли за наказом головного управління Закарпаття.

Організатором схеми називають Аттілу Горвата, у дворі якого під час обшуків знайшли наркотики. Місцеві селяни відмовляються говорити на цю тему й заперечують свою причетність до справи. Люди, які обробляють землю в лічених метрах від кордону, на підозри в контрабанді ображаються, оскільки мають власні городи вже майже 20 років.

Правоохоронці утримуються від коментарів щодо спецоперації. Військова прокуратура обіцяє оприлюднити у найближчі дні результати обшуків і імена затриманих, яким оголосять підозру.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, на Закарпатті співробітники військової прокуратури спільно з Державною прикордонною службою проводили масштабну спецоперацію із залученням військової техніки. Силовики проводять обшуки у можливих фігурантів незаконного захоплення земель прикордонної смуги в регіоні, а також організаторів незаконного виготовлення та розповсюдження наркотиків.