Новий закон щодо святкування Різдва Христового за григоріанським календарем (25 грудня) ініціював особисто секретар РНБО Олександр Турчинов.

Відповідну заяву, як повідомляє "Політнавігатор", зробив керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов під час конференції у Києві.

За його словами, такий документ може бути черговою спробою тиску на УПЦ Московського Патріархату.

"Турчинов - сектант, до якого навіть ті ж п'ятидесятники і баптисти ставляться дуже обережно, з певним скепсисом. Відоме "Відродження", церква Сандея Аделажлі - це ось одновірці нашого секретаря РНБО. Чомусь кидають камені в город римо-католиків, але вони-то якраз займали гранично обережну позицію, так само і не педалювала це питання Греко-католицька Церква", - додав він.

На думку Золотарьова, зміна дати Різдва у православній країні вплине на всю релігійну громаду – нібито, ставши ланкою у ланцюжку так званих "антицерковних ініціатив":

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Тому абсолютно невинне рішення про Різдво 25 грудня біля мене викликає тривогу, оскільки лягати в ідею-фікс створення Єдиної помісної Церкви. А в процесі країна може поринути ще і в релігійний конфлікт. А це - річ за визначенням страшна і вибухонебезпечна", - підсумував Золотарьов.

Дивіться: Турчинов про реінтеграцію Донбасу

Як повідомляв портал "Знай.ua", Росія гостро відреагувала на коментарі Турчинова про стягування армії до українських кордонів.