На міжнародному пункті пропуску Шегені польські прикордонники не пропустили секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремета.

Як передає "Радіо Свобода", Шеремет їхав в містечко Ланцут з делегацією суспільства "Надсяння" на українське військове кладовище. Там планувалися заходи на честь пам'яті 400 українських вояків Української галицької армії та Армії Української Народної Республіки.

"Спочатку мене на польському кордоні в пункті пропуску "Медика" польський прикордонник попросив відійти і почекати старшого зміни. Автобус з групою, з якою я їхав, пропустили в Польщу. Мій паспорт забрали і зараз я очікую в залі", - заявив Шеремет.

При цьому українцеві повідомили, що заборона діє протягом року. Крім того, німецьку візу українця анулювали.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Офіційних коментарів від польської сторони поки немає.

Варто відзначити, що Святослав Шеремет є першим українцем з так званого "чорного списку" Ващиковського, якого не пустили в країну.

МЗС Польщі пригрозив Україні

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Польща виставила Україні ряд питань, які слід вирішити, оскільки країна багато допомагає, а тому може і требовать. Про це в ефірі "Польського радіо" заявив міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський. Всі вимоги стосуються історії та "історичної справедливості".