На території анексованого Кримського півострова перехожий виявив могилу дитини, це сталося на одному з пляжів Євпаторії.

Як повідомляє портал Рoliteka, на мисі Карантинний виявили давньогрецьку плитову могилу кінця 4 - початку 3 століття до нашої ери. У кам'яному ящику фахівці виявили залишки інвентаря для поховання: гральні кістки, монету та дві посудини.



Дослідники припускають, що могила, довжина якої складає всього 120 сантиметрів, швидше за все належала дитині. Цілком ймовірно, що могила належить до давньогрецького міста Керкінітиде, яке існувало з середини 6 століття до н.е. в західній частині Криму. В останній раз подібну знахідку робили в 70-х роках минулого століття: під час будівництва кафе випадково виявили дві плитові могили.


Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вчені знайшли найдавнішу форму життя.