Підростаюче покоління все частіше користується новими гаджетами, але вони можуть бути зовсім небезпечними для них. У Німеччині вирішили заборонити дітям користуватися "розумним" годинником.

Про це повідомив Deutsche Welle. Заборона ввело Федеральне мережеве агентство Німеччини. Відомство порадило батькам викинути або смарт-годинник, щоб не порушувати законодавство країни.

Причиною для заборони "розумних" годин стала функція, яка дозволяє слухати все, що відбувається у користувача. Експерти сприйняли таку технологію, як стеження. А це суперечить законам Німеччини.

За словами представників Федерального мережевого агентства, батьки часто використовували "голосовий моніторинг", щоб слухати, що відбувається на заняттях в школі. Але про це абсолютно не підозрювали ні вчителі, ні самі учні. Такий батьківський контроль суперечить законодавству.

Відомо, що за допомогою спеціальної програми телефону можна включити мікрофон на смарт-годинах. Тому саме такі пристрої підпадають під заборону.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як працюють "розумні" годинники та навіщо вони потрібні

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, стартап з Сан-Франциско під назвою LunaR стверджує, що розробив унікальні "розумний" годинник, в основі якого закладена відсутність постійної підзарядки. За словами розробників, годинник здатні заряджатися від сонячної енергії.