Російський опозиціонер Григорій Явлінський гостро відповів на питання журналіста пропагандистської програми "Вести" Сергію Брильову, але негативні висловлювання про президента РФ Володимира Путіна і його політиці просто вирізали з ефіру.

Про це розповів його прес-секретар Ігор Яковлєв в Facebook.

"Не уявляю, як вони можуть показати, що:

  • рейтинг Путіна – це рейтинг кільки в томаті в магазині, де більше нічого не продається;
  • країна йде в глухий кут, а економіка — до краху;
  • потрібно припиняти війну з Україною;
  • потрібно припиняти пропаганду ненависті на ТБ;
  • потрібна міжнародна конференція по Криму і новий референдум, підсумки якого визнає Україна і весь світ;
  • політику треба було міняти ще в 2011, коли на Болотну і Сахарова виходили сотні тисяч людей;
  • однопартійний парламент перетворився в бойовий загін пропаганди", – написав він.

Яковлєв зазначив, що в такому дусі ефір йде дев'ять хвилин. Однак, за словами прес-секретаря, о 12 годині за московським часом передача піде без купюр на Далекому Сході. Яковлєв попросив місцевих жителів записати ефір по можливості.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У відповідь, журналіст "Радіо Свобода" Михайло Соколов зазначив, що на Камчатці вже вирізали те, про що написав прес-секретар Явлінського.

Це підтвердив і місцевий житель Микола Марковцев.

"Гострі моменти усі вирізали і деякі відповіді звучать досить гладко, особливо по Путіну... Коли запитали про рейтинг Путіна, і Брильов сказав, що рейтинг Путіна 86%, то Явлінський сказав тільки, тобто показали, "Що є, то є". Нічого немає про війну з Україною і про кільку в томатному соусі. Ні про бойовий загін пропаганди (про парламент). Нічого немає про крах економіки. Прозвучало все дуже гладенько і ніякої гострої критики. Хто розуміє, тим помітно - порізали по - живому і сильно. Причому без наркозу. Не можна забувати - нас змушують грати з досвідченими шулерами, у яких що не карта, то туз. І купа запасних колод", – зазначив він.

Як повідомляв портал "Знай.uа", заступник голови Комітету Ради Федерації з науки, освіти та культури Сергій Рибаков заявив в ефірі пропагандистів, що Україна є "шматком Росії", який не сприймається як самостійна держава.