Незважаючи на різноманітні пошуки у сфері зеленої енергетики, атомні електростанції у багатьох відношеннях залишаються більш вигідними та безпечними джерелами живлення. До того ж, запаси сировини, придатної для виробництва ядерного палива можуть забезпечити людство енергією на багато років вперед. Висока продуктивність таких електростанцій при відносній їх компактності змусили зробити вибір інженерів NASA на користь ядерних реакторів. Як повідомляють російські ЗМІ, представники космічного агентства анонсували відправку на Марс реактора Kilopower.

Фахівці американського національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору нещодавно повідомили про майбутній запуск трикомпонентного ядерного реактора Kilopower. За попередньою інформацією, розробка складається з трьох складових. Серцем моделі вважається звичний ядерний реактор, що виділяє тепло.

В основу покладено двигун Стірлінга для перетворення тепла в механічну енергію. Генератор струму в розробці дасть можливість механічної енергії перевтілитися в електрику. Вчені вибрали в якості альтернативного палива для моделі Уран-235. По потужності кожен такий Kilopower буде здатний дати 1-10 кіловат електроенергії. Якщо ж застосувати кілька десятків Kilopower, то можна забезпечити колонії людей на Марсі в повному обсязі на пару років. Стало відомо, що ядерний реактор Kilopower запустять у кінці листопада 2017 року. Така новинка на просторах космосу легко може стати шансом для людей стати колоністами не тільки Марса, але і незвіданих планет.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про дату зустрічі з інопланетянами