Історик, політичний аналітик Олександр Палій розповів, яке слово можна було б використовувати замість "Росія".

Про це він повідомив "Обозревателю".

На думку Палія, найкраще підійшла б назва - "Московщина". Таким чином він прокоментував пропозицію української письменниці Лариси Ніцой про перейменування РФ в "Московію".

"Така ідея вже озвучувалася, але якщо вже перейменовувати, то не в "Московію", а в "Московщину", тому що "Московія" - це більш латинізований варіант, а традиційно Тарас Шевченко називав Росію "Московщиною", – уточнив він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, особливої потреби у перейменуванні країни Палій все ж не бачить на даний момент. Він уточнив, що це можна зробити "можливо, пізніше".

"Нинішня Росія – це пряме продовження Володимиро-Суздальського князівства, потім – Московії, після Московії – Російської імперії, після Російської імперії - до СРСР і до Російської Федерації. Росія як матрьошка змінювала свої назви. Ця матрьошка тільки три століття тому взяла свою назву, яку носить і сьогодні. Для такого розуміння корисно використовувати назву "Московщина" в науковій літературі", – зазначив історик.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ніцой запропонувала перейменувати Росію в "Москові." у листопаді. З відповідною ініціативою вона виступила після доповіді щодо спекуляції словом Русь.


Дивіться відео: Як Московія вкрала історію України