У Житомирі близько 400 десантників військову присягу в єдиному в Україні навчальному центрі ВДВ.

Як пише УНН, солдати пройшли півторамісячний курс молодого десантника - попереду півтора року служби в уже оновлених десантно-штурмових військах. Вказується, що в зоні АТО вони служити не будуть.

Крім присяги в навчальному центрі провели показові виступи десантників - з обкаткою БТРом, рукопашним боєм і традиційними розбитими об голову пляшки. Відзначається, що 25% з цих солдатів планують підписати контракти з ЗСУ.

Псковські десантники в Україні

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українські десантники більше не будуть використовувати фірмові берети блакитного кольору. Їм на зміну прийдуть головні убори виконані в темно-бордовому кольорі, як у десанту країн-членів НАТО.

Бордовий колір вибрали не випадково. Його використовувала повітряна піхота Великобританії, де вперше сформували повноцінну бойову окрему десантну дивізію. З тих пір 59 країн світу використовую темно-бордові берети для цих родів військ, серед яких 19 членів НАТО. Блакитним кольором позначають десантників в Росії, Таджикистані, Казахстані, Киргизії, Вірменії, Білорусі, Болгарії та Україні.