Українці не люблять своїх політиків і по ряду ознак можна судити, що це взаємне почуття. Часто в громадському транспорті чи в черзі можна почути пропозицію позбутися політиків повністю. Схоже, що в світі скоро з'явиться місто в якому політиків не буде взагалі. Перша плавуча країна розміститися біля берегів Таїті. Спонсором проекту виступив автор системи PayPal Пітер Тіль. Як повідомляє Daily Mail, ідея отримала підтримку Французької Полінезії, яка погодилася надати свої територіальні води для експерименту.

Крихітна держава з 118 островів віддала місту майбутнього 400 тис. м2 берегової лінії. Варто відзначити, що уряд цієї маленької країни зацікавлене в новому проекті заради власного виживання — через підвищення рівня Світового океану Французька Полінезія поступово зникає під водою.

"Ми шукали захищені води. Місто у відкритому океані технічно можливе, але економічно — обурливо нерентабельне", — пояснює Джо Квирк, директор Seasteading. Бізнесмен сподівається, що до 2050 р. в океані з'являться вже тисячі таких міст, у кожному з яких буде своя система управління.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Місто планують побудувати за принципом мозаїки: з п'ятикутних платформ, стійких для того, щоб нести на собі триповерхові будівлі протягом 100 років. Довідка. Seasteaders — це команда біологів, інженерів, аквафермеров, медиків, екологів, фінансистів та творчих людей, яка працює над втіленням у життя ідеї «Плавучої країни» — Нового світу вільних підприємців.

Раныше портал "Знай.ua" повідомляв деталі замаху на Мосійчука