Державний банк розвитку Китаю повідомив про завершення генерального кредитної угоди на суму 3,656 млрд доларів від 25 грудня 2012 года с "Нафтогазом України".

Як повідомляє прес-служба компанії, угода зірвалася через "затримки з отриманням погоджень від українських державних органів". При цьому в компанії вказують, що в цьому році направив понад 40 листів до Кабінету Міністрів з проханням прискорити розгляд поданих матеріалів. У зв'язку з цим документи не були готові в строк.

Кредитні гроші планували направити на модернізацію Сєвєродонецької ТЕЦ і будівництво трьох заводів в Сєвєродонецьку, Горлівці та Одесі з виробництва синтез-газу - сировини для виробництва азотних добрив.

При цьому китайці готові продовжувати співпрацю з українською компанією, проте за новими проектами. Зокрема, мова йде про модернізацію систем індивідуального опалення в приватних будинках малозабезпечених споживачів, будівництво ТЕС в Києві та Львівській області для скорочення імпорту газу та закупівлю обладнання для збільшення видобутку газу "Укргазвидобування". Кредит потрібно виплатити за 19 років.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Збитки "Нафтогазу".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що громадський і політичний діяч України В'ячеслав Богуслаєв незаконно продав підприємство "Мотор Січ", чим привернув до себе чимало уваги в соціальних мережах.