Легендарний американський режисер Девід Лінч збирає гроші для українського представництва благодійного Фонду трансцендентальної медитації, який він відкрив у Києві 17 листопада.

Відповідну заяву він зробив під час візиту до Києва, повідомляє УНІАН.

Лінч вважає, що його Фонд зможе допомогти українським воїнам у боротьбі з посттравматичним синдромом.

"Посттравматичний стрес – це реальна проблема. Тих, хто їм страждає, ночами мучать кошмари. І в денний час - це такий же кошмар. Він так сильно впливає на них, на їхні родини, їхніх друзів. Деякі приймають наркотики. Але наркотики не позбавляють від нього. Вони лише маскують його. Алкоголь лише маскує його. Він не позбавляє від душевних травм", – розповів він.

На його думку, медитація допоможе воїнам, які повернулися з війни, "пірнути глибоко в себе". Тому що з них вийде тиск. Лінч вважає, що під час медитації муки виходять і випаровуються, повертаючи бійців до життя.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Це реально. Нехай ветерани знають це", – заявив режисер, зазначивши, що більшість людей на землі схильні до стресу.

Лінч вважає, що трансцендентальна медитація допоможе всім без винятку. Він зазначив, що метою фонду є донесення до кожної людини ідеї даної медитації. Він вважає, що люди не створені для страждань, тому що це не закладено в природі. А основним фактором є щастя.

Зазначимо, Лінч займається трансцендентальною медитацією по системі Махаріші Махеш Йоги з кінця 1970-х. Саме тоді він вперше пізнав суть даної техніки. У 2002 році він провів стажування в Фордпрпе, після чого повернувся в Каліфорнія і почав агітувати за перетворення світу на основі вчення Махаріші про "єдине поле".

Він також видав аудіокнигу про техніку занурення в глибину свідомості в 2006 році. Лінч розповів, як медитація допомагає йому в роботі над фільмами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", метою фонду Лінча є робота з людьми, часто піддаються стресу.