Діти, які з двох років уміють включати планшет, розблокувати телефон, шукати потрібну інформацію в інтернеті і обходити батьківський контроль, виявляються дивно темними в питаннях сексу з протилежною статтю і його наслідків для організму.

Як це і сталося у випадку з 12-річною школяркою Танею зі Львова.

Однак не встигли вщухнути пристрасті львівської "Санта-Барбари", як з'явилася ще одна молода мама. Тільки тепер в Ужгороді, та й трохи старші: їй на момент пологів виповнилося 13 років і 6 місяців.

Але от якщо у випадку з львів'янкою, пологи пройшли більш-менш, то породіллю з Ужгорода довелося рятувати усім гінекологічним відділенням". Вона теж народила раніше терміну і на все життя отримала нагадування про свою легковажність: шрам від кесаревого розтину, який врятував життя і їй, і її малюкові.

Про те, що стоїть за раннім початком статевого життя, розповіла дитячий психолог Оксана Сашенко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За її словами, існує дві основні причини. Перша — це юнацький максималізм. Будучи підлітками, вони впевнені в тому, що вони дуже дорослі. Вони відчувають і перевіряють міцність своїх фантазій.

"Якщо у фантазії у дівчинки є переконання, що відносини між чоловіком і жінкою неможливі без сексуальної зв'язку і якщо є фантазії про те, як би це могло бути. Фантазуючи, вони починають статеве життя", — говорить вона.

Психолог зазначає, що дівчатка можуть починати раннє статеве життя, щоб здобути авторитет і підтримку серед своїх ровесниць.

Сашенко каже, що також це можуть робити дівчатка, які перебувають у відносинах, з-за страху, що хлопець її кине.

На думку лікаря-гінеколога Євгена Шевчука, у віці 12-13 років не сформувався гормональний фон дівчата, і раннє статеве життя призводить до того, що відбуваються передчасні інфікування органів малого таза, зокрема, піхви, матки та хронізації цих процесів.

Згідно зі статистикою, ранні пологи і неповнолітні матері — явище, яке з кожним роком стає все більш поширеним як у світі, так і в Україні. Наприклад, сайт головного управління статистики у Житомирській області опублікував дані про народжуваність за 2016 рік і віком породіль. Близько 100 матерів були неповнолітніми; точніше, 70 з них народили в 16, тринадцять – у 15 років, п'ять – в 14 років і одна в 13 років.

Нагадаємо, у родині російського телеведучого Андрія Малахова і Наталії Шкульовой з'явився первісток. Пологи проходили вночі в одній з підмосковних клінік.

Крім того, згідно зі статистикою, кожна десята дитина на Землі народжується раніше терміну. Таким дітям дали назву – торопыжки. В честь них 17 листопада весь світ відзначає Міжнародний день недоношених дітей.

Дивіться сюжет про пологи

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", пологи черговий школярки поставили на вуха Україну.