Роботи поступово замінюють робітників у машинобудуванні і виробництві електроніки. Рутинні адміністративні функції теж поступово переходять до розумних машин. В останні роки було здійснено кілька проривів у медичній робототехніці. Роботи вже проводили стоматологічні операції на живій людині, а також оперували очі. Як повідомляє China Daily, на рахунку залізних помічників з'явилася ще одна перемога. У Китаї робот пройшов обов'язковий для китайських лікарів тест Національної медичної ліцензійної експертизи.

Робот був розроблений компанією iFlytek Co Ltd, одним з провідних розробників технології штучного інтелекту в Китаї. На іспиті Flytek набрав 456 балів, що на 96 балів вище мінімально необхідної оцінки.

За словами розробників, робот зі штучним інтелектом може збирати та аналізувати інформацію про пацієнта і ставити попередній діагноз. Він буде використовуватися для надання допомоги лікарям для підвищення ефективності їх лікування в майбутньому. Робота планують до запуску у виробництво в березні 2018 року. Разом з тим він не призначений для заміни лікарів.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про підготовку до війни з роботами

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще